Pinnacle Worldwide Logistics

Lentet e kontaktit: Sa kushtojnë kontaktet?

Lentet e kontaktit: Sa kushtojnë kontaktet?

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Disa njerëz zgjedhin të veshin lentet e kontaktit si një alternative për syzet. Kostoja e lenteve të kontaktit ndryshon dhe varet nga receta e lenteve dhe lloji i lenteve që një person zgjedh.

Ky artikull shikon faktorët e ndryshëm që ndikojnë në koston e lenteve të kontaktit.

Si përdoren lentet e kontaktit?

Në mënyrë tipike, lentet e kontaktit çështje të vizionit të saktë. Shumë lente përmirësojnë lloje të ndryshme të gabimeve refraktive dhe kushteve të tjera, duke përfshirë:

 • afërsisht (miopi)
 • largpamësi (hiperopia)
 • astigmatizëm (vizion i shtrembëruar ))
 • Presbyopia (Ndryshimet në vizion të afërt për shkak të plakjes)

Disa njerëz që veshin syze për një nga kushtet e mësipërme mund të veshin edhe lentet e kontaktit.

Një person gjithashtu mund të veshë lente kontakti për të promovuar shërimin e syve. Lentet e fashës ose lentet terapeutike janë lentet e kontaktit që mbulojnë sipërfaqen e syrit për të mbrojtur kornea pas operacionit ose traumës ndërsa shërohet.

Lentet e kontaktit mund të mos i përshtaten të gjithëve. Për shembull, nëse një person ka sy të thatë ose inflamacion të kornesë (keratitit) ose qepallës, lentet e kontaktit mund të irritojnë më tej ose të përshtaten gabimisht në syrin e tyre. Si i tillë, një mjek i syrit mund të këshillojë që të përdorni lentet e kontaktit.

Sa kushtojnë kontaktet?

isshtë e vështirë të përcaktohet kostoja e saktë për lentet e kontaktit pasi faktorë të ndryshëm luajnë një rol, duke përfshirë:

 • nëse lentet janë të buta apo të vështira
 • Programi i Zëvendësimit
 • Sa lente një person blen
 • Nëse lentet kanë ose jo ngjyrosje
 • Nëse një person ka nevojë për lente të përshtatura posaçërisht për një gjendje të veçantë, siç është astigmatizmi
 • Disa plane të sigurimeve mund të ofrojnë kujdes për shikimin si një shtesë shtesë për një tarifë shtesë. Në këto raste, planet mund të mbulojnë koston e lenteve të kontaktit, dhe një person duhet të kontaktojë ofruesin e planit të tyre për të konfirmuar mbulimin dhe të kontrollojë procesin e pretendimit.

  Llojet e ndryshme të lenteve

  Lloje të ndryshme të lenteve, materialeve dhe ngjyrave mund të ndikojnë në koston e lenteve të kontaktit. Materialet

  Përfshinë plastike të ngurtë, siç është metakrilati polimetil. Lentet e forta shpesh kushtojnë më pak se lentet e buta dhe nuk lotojnë aq shpesh.

 • Lentet e buta: Zakonisht, materiali i lenteve të buta përfshin plastikë fleksibël, siç është hidrogel ose hidrogel silikoni.
 • Ngjyra natyrale e syve. Por lentet janë lyer lehtë.
 • Përmirësimi i ngjyrave: Lentet e përmirësimit të ngjyrave rrisin ngjyrën e irisit, por lentet nuk ndryshojnë plotësisht ngjyrën e syve. Përkundrazi, ajo intensifikon ngjyrën natyrale të syve të një personi.
 • Opaque: Lentet e errëta ndryshojnë ngjyrën natyrale të syrit. Për shembull, nëse ngjyra natyrale e syve të një personi është e gjelbër dhe ata zgjodhën lentet kafe, sytë e tyre do të shfaqeshin vetëm kafe. Ngjyrat mund të shkojnë nga efektet realiste deri në më dramatike, siç është e kuqja.

Opsionet përfshijnë:

 • Veshja e përditshme: Këto lente janë të disponueshme. Individët heqin lentet e veshjes ditore në fund të çdo dite dhe rivendosin një palë të freskët të nesërmen.
 • Veshja e zgjatur: Një person mund të veshë lentet e veshjes së zgjatur deri në 6 ditë, përfshirë gjatë gjumit. Disa lente gjithashtu mund të kenë një periudhë veshi deri në 30 ditë. Lentet e zgjatura të veshjes zakonisht përdorin plastikë të butë që janë të frymëmarrjes dhe lejojnë që oksigjeni të arrijë në sy.

A janë të sigurta lentet e kontaktit?

Mbi 45 milion njerëz veshin lente kontakti. Lentet e kontaktit janë të sigurta për shumicën e njerëzve që të veshin. Por komplikimet, të tilla si një infeksion i syve, mund të zhvillohen pa kujdes të duhur.

Një individ duhet të marrë një recetë për lentet e kontaktit nga një optometrist i licencuar ose oftalmolog. Nuk është e ligjshme të blini lente kontakti dekorative ose kozmetike në Shtetet e Bashkuara pa recetë.

Një mjek i syve përcakton llojin e lenteve që i përshtaten më së miri nevojave vizuale të një individi.

Produktet e lenteve

Një individ mund të blejë lente kontakti personalisht në një dyqan me pakicë ose duke porositur në internet. Më poshtë janë disa markat e lenteve të kontaktit, së bashku me informacionin mbi llojet e lenteve të shitura.

Johnson & amp; Johnson Vision

Johnson & amp; Johnson ofron shumë opsione të lenteve, siç është gama e tyre ACUVUE. Ata ofrojnë lente kontakti ditore, dyjavore dhe mujore, në receta të ndryshme, përfshirë lentet për astigmatizëm.

Disa lente ACUVUE përdorin gjithashtu teknologji që lejon lentet të përshtaten me dritën e ndryshimit.

ALCON

ALCON ofron shumë lente në rangun e tyre Air Optix, përfshirë ato për astigmatizëm.

Lentet e tyre kanë një dizajn hidrogel silikoni për rehati. Air Optix ofron lente multifokale dhe përmirësimi të ngjyrave, të disponueshme si veshje ditore ose veshje të zgjatura deri në 6 ditë.

Alcon gjithashtu ofron gamën e tyre të përditshme që përdor teknologjinë ‘Smart Lotët’. Sa herë që një person fryn, Smart Lotët siguron lagështi të shtuar për të zvogëluar sytë e thatë.

Bausch & amp; Lomb

Bausch & amp; Lomb ka lente të ndryshme për të korrigjuar probleme të ndryshme të vizionit, përfshirë astigmatizmin, presbyopia dhe gabime të tjera refraktive.

Disa opsione përfshijnë lentet e veshjes ditore dhe lentet e aprovuara për veshin deri në 30 ditë.

Coopervision

Oferta e lenteve të kontaktit të Coopervision përfshin BioFinity, Myday, Clariti, dhe shumë më tepër. Orari i tyre i zëvendësimit ndryshon, por ato ofrojnë një sërë opsionesh nga opsionet ditore të disponueshme deri në mujore për kushte të ndryshme të syve. Materiali i lenteve ndihmon në bllokimin e ujit në, i cili mund të përmirësojë thatësinë dhe të promovojë rehati.

ku të blini

Ka shumë shitës me pakicë në internet që ofrojnë lente kontakti nga marka të shumta. Disa nga këto përfshijnë:

 • Warby Parker: Warby Parker ofron lente çdo ditë, javore dhe mujore. Ata gjithashtu ofrojnë lente kontakti të markës së vet, të quajtur Scout nga Warby Parker. Mësoni më shumë rreth markës harmoniqhealth.com Warby Parker këtu.
 • 1800Contacts: 1800Contacts ka një përzgjedhje të gjerë të lenteve të kontaktit me emër të markës, dhe secila ka orare të ndryshme zëvendësimi. Mësoni më shumë rreth 1800Contact këtu.
 • Kontaktet bregdetare: Kontaktet bregdetare kanë lente kontakti nga shumë marka të njohura me mundësi të ndryshme ngjyrash dhe orare zëvendësimi. Mësoni më shumë rreth markës së kontakteve bregdetare këtu.
 • LensCrafters: LensCrafters ka shumë opsione të lenteve të kontaktit me emër me markë me lloje të ndryshme të lenteve dhe orare të zëvendësimit. Mësoni më shumë rreth LensCrafters këtu.
 • KontaktetDirect: Kontaktet e drejtpërdrejta mbulon një përzgjedhje të madhe të markave, llojet e lenteve të kontaktit dhe zgjidhjet e lenteve të kontaktit. Mësoni më shumë rreth markës ContactsDirect këtu.

Provimet e rregullta të syve ndihmojnë në diagnostikimin e sëmundjeve të caktuara të syve para se simptomat të bëhen të dukshme.

Provimet e syve janë edhe më të rëndësishme për individët që veshin lente kontakti. Ato vijnë me një rrezik të shtuar të kushteve serioze të syve, duke përfshirë:

 • acarimin e syrit
 • Ulçera e kornesë

Komplikime të tjera për ato që janë Përdorni lentet e kontaktit përfshijnë:

 • flakët e alergjisë që mund të ndikojnë në sytë
 • Gungat nën qepallat, të njohura si konjunktivit gjigant papilar
 • të shkaktuara nga lentet e kontaktit të shkaktuara nga lentet e kontaktit Syri i kuq akut (CLARE) që shkakton skuqje dhe acarim
 • Sytë e thatë
 • Përmbledhje

  Disa faktorë ndikojnë në koston e lenteve, përfshirë llojin e lenteve, korrigjimin e materialit të lenteve të nevojshme, orarin e zëvendësimit dhe ngjyrën.

  Frekuenca që një person zëvendëson lentet e tyre dhe nëse sigurimi shëndetësor i një personi mbulon kontaktet ndikojnë në kostot. Disa prodhime ofrojnë zbritje, gjë që ndihmon në uljen e kostove.

  Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .